Bläckpatroner till Brother

Bläckpatroner, eller färgpatroner som vissa ibland säger, är de patroner som används i en bläckstråleskrivare. Tillverkaren Brother, precis som alla andra vänliga märken två huvudgrupper av bläckpatroner, vilka hör till olika typer av skrivare. Den billigare typen av bläckstråleskrivare har oftast bläckpatroner där alla färgerna finns i samma patron och där skrivhuvudet är integrerat i bläckpatronen. Dessa patroner kallas för integrerade patroner. Denna typ av patroner är ofta dyrare än patroner utan skrivhuvud. Det faktum att alla färgerna är samlade i samma patron kan också göra det dyrare eftersom det innebär att hela patronen måste bytas när en färg är slut, trots att det kanske finns kvar av andra färger. Det gör att färg både får slängas och köpas i onödan.

En lite dyrare och bättre bläckstråleskrivare från Brother har istället ofta separata bläckpatroner. Det gör att du när en färg är slut kan välja att byta ut endast den patronen och låta de andra patronerna sitta kvar och använda dem tills de är slut. Detta gör att det blir billigare att använda skrivaren eftersom du endast behöver byta ut den färg som är slut. Den här typen av patroner är dessutom utan skrivhuvud då detta sitter i skrivaren, vilket gör att de har ett lägre pris. Så även om en skrivare för separata patroner är lite dyrare att köpa, kan den vara billigare att ha i längden då driftkostnaden tas ner. Med denna typ av skrivare blir det dessutom mindre svinn, då färg inte behöver slängas i onödan i samma utsträckning som med integrerade bläckpatroner.

Både integrerade bläckpatroner och icke integrerade patroner finns att köpa i såväl butik som på nätet. Du kan då också välj mellan original, vilket avser patroner tillverkade av Brother, och kompatibla patroner vilka är tillverkade av en annan tillverkare. Kompatibla patroner är mycket billigare än originaltillverkaren.

Comments are closed.